Information om avräkning av el och elprisstöd i Brf Utsikten 1

Avräkningen av el för 2022

På avin med månadsavgiften för april som skickas ut av vår förvaltare Frubo ingår avräkning av den verkliga kostnaden för elförbrukning per lägenhet i förhållande till schablonkostnaden för helåret 2022. Månadsavgiften för april kan därför bli större än vanligt.

Schablonkostnaden (inklusive moms) var förra året 62 kr per kvadratmeterlägenhetsyta och år. Verklig kostnad blev 85 kr (inklusive moms) per kvadratmeter vilket motsvarar 2,73 kr (inklusive moms) per kWh.

Den nya schablonkostnaden för el är fr.o.m. januari 2023 höjd till 85 kr (inklusive moms) per kvadratmeter och år. Vi hoppas att den schablonen ska stämma bättre överens med den faktiska kostnaden för el under året så att skillnaden mellan schablon och verklig kostnad inte blir så stor.

Elprisstöd

Det finns fortfarande inte någon definitiv information från regeringen om när eller på vilken exakt beräkningsgrund el-stödet för företag (dit räknas vår bostadsrättsförening eftersom vi har ett gemensamt elavtal) kommer att betalas ut. Därför reglerar styrelsen nu el-kostnaderna för 2022. Vi gör den avräkning som “normalt” görs årligen dvs. verklig kostnad för förbrukad el 2022 jämförs med schablonkostnad per kvadratmeterlägenhetsyta och år. Sedan hanterar vi det el-stöd som förhoppningsvis kommer att betalats ut till föreningen.

Den som vill följa sin elförbrukning under året kan läsa av mätarställningen på displayen i elskåpet i hallen.

Hälsningar styrelsen Brf Utsikten 1

Författare: Webbredaktören

Sjökvarnsbacken 12, 3 tr 070-313 2171