Infoblad Mars 2024

Datum 29 02 2024

Föreningsstämma den 23 maj

Boka redan nu in föreningens årsstämma den 23 maj. Motioner till stämman kan lämnas i föreningens brevlåda (Sjökvarnsbacken 10) senast den 14 april. Kallelse kommer att skickas ut senast två veckor före stämman.


Gångvägen under bron öppnas i Påsk

Gång- och cykelvägen under Danviksbron kommer som det nu ser ut att öppnas den 31
mars och vara öppen under våren och sommaren. Uppbyggnaden av bron ska starta den 15 september. Boule & Berså kommer att ha öppet som vanligt i sommar.


Ny sophantering till sommaren

Det 20 år gamla sopsugssystemet kommer att avvecklas eftersom det inte finns någon
ekonomi i att renovera det. Majoriteten av SQSF:s medlemmar är överens om att ersätta
sopsugen med kärlgarage som placeras på fem platser i området. Planen är att ha tre till fem fraktioner förutom fraktioner för mat- och restavfall för att kunna leva upp till nya lagkrav på fastighetsnära källsortering. Vi hoppas att ha kärlgaragen på plats till sommaren, men det hänger på att det går snabbt att få bygglov. Det är viktigt att vi alla källsorterar så att vi kan hålla nere mängden restavfall som är tio gånger så kostsamt att ta hand om som matavfall och annat källsorterat avfall.


Nya terrassavskiljare

Avskiljarna mellan terrasserna på plan minus 2 respektive minus 3 ska bytas ut. Arbetet
kommer att ske vecka 15 (8–12 april). Snickarna kommer att ta sig in på terrasserna utifrån,
så de behöver inte tillträde till lägenheterna. Däremot måste alla lägenhetsinnehavare se till
att hålla helt fritt från möbler och övrigt minst två meter från skärmarna samt även se till så
att ingenting finns infästat på skärmarna. Vi återkommer med mer information till berörda
medlemmar när jobbet närmar sig.


Möt våren med nya balkongglas

Nu när våren är på väg och vi kan vara på våra balkonger är det dags att ”motionera” de nya inglasningarna. Vi hoppas att de ska fungera bättre än de gamla men om ni får problem eller upptäcker några fel så är det bra om ni kontaktar Nika direkt, med kopia till styrelsen.


Nu fungerar den lilla tvättmaskinen igen

Nu är den mindre tvättmaskinen servad och lagad. Drivremmen till trumman hade hoppat av och det kan bara hända om man har topplastat maskinen. Maxvikt är 5 kg blöt tvätt. Om för mycket torr tvätt lastas in i maskinen är det risk för drivstopp. I princip måste en hand kunna föras in när man lastat maskinen.


Ordningen för bokning av tvättstugan, bastun och gästlägenheten är ändrad på uppmaning av några flitiga användare. Nu står ”Tvättstugan” överst.


Brandskyddet i gästlägenheten

Gästlägenheten har utrustats med en brandfilt och en utrymningsskylt. Informera gärna era gäster som lånar lägenheten.


Värmen i lägenheterna

Under vintern har det varit väldigt varmt i vissa lägenheter. Därför kommer vi inför nästa vinter att ta bort de så kallade legionella-brickorna som nu sitter i våra element och inte fyller någon funktion. Vi hoppas sedan på mer behagliga temperaturer. Vid arbetet kommer vi att behöva tillträde till samtliga lägenheter under några dagar.


Takluckorna i badrummen

Vi har upptäckt att det inte går att stänga av vattnet i ett badrum i huset, eftersom anslutningen är felmonterad. Så ni som har takluckor i badrummen för att komma år att stänga av vattnet, kontrollera gärna att skruven sitter monterad så att det går att komma åt
den med en skruvmejsel. I den felmonterade avstängningen pekar skruven upp mot taket och det går alltså inte att få in en skruvmejsel.


I väntan på våren önskar vi många soliga dagar

Styrelsen Brf Utsikten 1