Infoblad Maj 2024

Datum 30 04 28

Föreningsstämma den 23 maj

Torsdagen den 23 maj kl. 18.30 håller vår förening årsstämma i restaurang Docklands i Finnboda (SL-båt avgår från Saltsjöqvarn kl. 18.16). Föreningen bjuder på något att äta och dricka. En formell kallelse med förslag till nya stadgar kommer att mejlas ut senast den 9 maj.


Städ- och fixardag

 

Söndagen den 19 maj träffas vi kl 13.30 för att städa våra gemensamma utrymmen och fixa diverse saker. Vi ordnar med fika.

Garagestädning

Så var det dags för städning av garaget Utsikten igen. Plan 8–12 städas torsdagen den 9 maj och plan 1–7 fredagen den 10 maj. Under dessa dagar ska respektive del vara tömd på bilar, moppar och prylar mellan kl. 07.00 och 17.00. Från den 8 maj kl. 08.00 till den 13 maj kl. 08.00 är det fritt att parkera inom området.


Stamspolning

Vi vill redan nu förvarna om att det blir stamspolning den 4–5 september och att vi då kommer att behöva få tillträde till alla lägenheter.


Sophanteringen

Nya ”garage” och kärl för vår sophantering är nu beställda. De kommer att målas i liknande gröna färg som våra dörrar. Planen är fortfarande att de ska vara på plats före sommaren.


Utrustning i gästlägenheten

Styrelsen har beslutat att det förutom städutrustning och diskmedel ska finnas handtvål och toalettpapper i gästlägenheten. Personliga toalettartiklar som schampo och duschtvål är det fortfarande upp till den som hyr lägenheten att själv ta med sig.


Slutligen, tänk på …

… att inte spola ner fett i avloppet. Det kan orsaka stopp – och är dessutom förbjudet. Torka ur stekpannor och kastruller med hushållspapper och släng det i påsen för matavfall.

… att inte låta era hundar kissa mot husfasaden. Den tål inte det.

… att filtren till våra radiatorer håller bättre om vi dammsuger dem ibland. Det håller dessutom nere våra värmekostnader.


Hälsningar från styrelsen med hopp om varmare och finare vårväder