Trivselregler för relaxrum och bastu

(gemensam för brf Utsikten 1, Utsikten 2 och Västra Hamnplan)

 1. När har man tillgång till relaxrummet och bastun?
  För eget bruk har man endast åtkomst till lokalerna under det pass man har bokat. För gemensamt och allmänt bruk har man tillgång till lokalerna de tider, som finns anslagna för allmän herr- resp dambastu.
 2. Egen utrustning
  Egna handdukar, tvål och schampo medtages.
 3. Kvarglömda effekter
  Har din bokningstid gått ut och du har lämnat lokalerna men glömt någon tillhörighet, kan du vända dig till en ledamot i styrelsen, i det fall du inte på annat sätt får åtkomst till lokalerna. Ledamöterna i styrelserna har möjlighet att släppa in dig för hämtning av godset. Du har skyldighet att omgående anmäla till en styrelseledamot om någon före dig har lämnat kvar gods, så att det kan omhändertas och omständigheterna klarläggas!
 4. Städning
  När ens tid har gått ut skall lokalerna vara lämnade i avstädat skick samt tömda på egna tillhörigheter. Du som bokar har ansvar för att bastun och relaxrummet är rena och välstädade när du och dina eventuella gäster lämnar lokalen. Vid den allmänna bastun svarar de nyttjande solidariskt för ordningen. Ingen annan städning görs efter just ert besök och efterföljande medlemmar har förväntningar att finna lokalerna i trevligt skick. Allmän skurning och rengöring äger rum genom fastighetsförvaltarens regi en gång per vecka men denna städning förändrar inte behovet av rengöring / torkning efter varje enskild bokning.

  1. Med tanke på halkrisker i dessa typer av våtutrymmen är det extra viktigt att se till att golven är “torrskrapade” innan lokalen lämnas.
  2. Glöm inte att ta med skräp, flaskor, tomburkar eller förpackningar (ingen sophämtning)
 5. Rökning är inte tillåten i lokalerna.
 6. Kontakt gällande felaktigheter och misskötsel av relaxrum/bastu
  Felaktigheter i bastun eller relaxen anmäls till styrelsen. Misskötsel och kvarlämnade persedlar anmäls omgående till någon i styrelsen, med risk för att du annars själv kommer att stå ansvarig.
 7. Var rädd om vår relaxavdelning!
  Om något försvinner eller går sönder blir det vår gemensamma kostnad att återställa i ursprungligt skick. Om ordningsreglerna inte följs kan berörd styrelse begränsa en viss lägenhets möjlighet att nyttja lokalen genom att t ex spärra magnetnyckeln. Det är Din skyldighet som medlem att omgående meddela styrelsen om relaxrummet/bastun inte har städats eller har misskötts på annat sätt. Det är vår gemensamma trevnad det handlar om, så lämna lokalerna i det skick som vi alla förväntar oss!

Sidan uppdaterades senast 2021-04-08